A Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület, mint helyi akciócsoport területe 15 települést foglal magába, melyek közül 4 város. A 2014-2020-as időszakban működési területünk Szolnok városával kibővült, amely így külterületével jogosulttá vált forrásaink igénybevételére. A térség lakossága 35786 fő, a városokban élő lakosok száma 14774 fő.
A Közép-Tisza-Zagyva vidék erőforrásait ismerő, azokat saját fejlődése érdekében hasznosítani tudó, erős "saját" fenntartható gazdaságot építő közösség kialakítása, innovatív, szolidáris, környezettudatos magatartással, különös figyelemmel az esélyegyenlőségre.

A közösség települései, tagjaink felismerték a közösség erejét és az együttműködésben rejlő lehetőségeket. A 17 település nem kevesebb, mint 6 természetrajzi kistáj találkozásánál alakult ki. Meggyőződésünk, hogy ez példa nélküli az országban. Egyetlen egy közös természeti jellemzőnk van, hogy folyóparton élünk, a Tiszavölgyben. A szellemiség megfogalmazásában hétköznapi szavak helyett Gróf Széchenyi István gondolatait idézzük:

"Tiszavölgy alatt én nem csak a Tisza ágyát értem és azon tért, melyre a kicsapongó Tisza árja terjed, de mind azon folyók és vizek ágyait és kiöntési lapályait, melyek a Tiszába omlanak."

A Közép-Tisza-Zagyva Helyi Akciócsoport tagjaiként kivétel nélkül a folyók magas partjain otthont és megélhetést találó egykori közösségek utódai vagyunk. Sorsuk, megélhetésük ezernyi szállal kötődött a folyókhoz, a vízhez, mint ahogy az egymással való összeköttetést is évszázadokon keresztül a folyók "országútjai" biztosították. Hagyományainkban, legendáinkban, szokásainkban máig megőriztük a természettel okosan együttműködő ember képét. Mindenhol fellelhetők az időben, a messzi múltban, a lelkekben pedig mélyen gyökerező paraszti kultúra értékei. A régmúlt szinte génekben megőrzött üzenete, hogy mindenünk meg van, csak okosan, mások és a jövő iránti felelősséggel, de saját hasznunkra kell élni vele, hogy minden falu, egy teljes ország, egy önálló világegyetem, ahol állsz, ahol élsz, az a világ közepe. A Jászság, a Nagykunság és a Kiskunság között, de egyik népcsoporthoz sem tartozva e közösségben újra egymásra találtunk.

A Szolnoki kistérséget fedjük le Martfű város kivételével. Egyesületünk jelenleg 44 taggal működik.

2008. május 29-én, Rákóczifalván alakultunk meg, míg a Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesületet a JNK- Szolnok Megyei Bíróság a 2008. szeptember 13-án jogerőre emelkedett végzésével ismerte el.

A KTZVE elnökségének tagjai: Debreczeni László elnök, Dr. Gyuricza Miklós alelnök, Szűcs Tibor, Farkas Dániel, Tenczer Tibor, Balogh Zoltán, Dobozi Róbert, Farkas István, Egyed Istvánné

A KTZVE Felügyelő Bizottságának tagjai: Szöllősi József elnök, Hollóné Vaskó Judit, Hegedűs István

Munkaszervezet vezető: Kiss Márton

Tagjaink:
Besenyszög
Csataszög
Hunyadfalva
Kőtelek
Zagyvarékas
Nagykörű
Rákóczifalva
Rákócziújfalu
Szajol
Szászberek
Szolnok-külterület
Tiszasüly
 
Tiszavárkony
Tószeg
Újszász
 

 

Irodánk Rákóczifalván érhető el a Szabadság tér 4. szám alatt teljesen akadálymentesen. Parkolási lehetőség közvetlenül az iroda előtti parkolóban van, mozgáskorlátozottak részére is. A személyes ügyfélszolgálat minden héten hétfőtől csütörtökig 9.00 - 14.00 óráig. Pénteken a személyes ügyfélfogadás szünetel. Telefonos ügyfélszolgálat: hétfőtől - csütörtökig: 8.30 - 16.00 óráig, pénteken: 8:30-14:00 óráig.

 
Rólunk | Stratégiánk | Hírek | Dokumentumtár | Eseménynaptár | Galéria | Sajtószoba
 
E-mail küldése Ugrás a kezdőoldalra